Europese beurzen eindigden meestal lager omdat investeerders de situatie tussen Oekraïne en Rusland in de gaten bleven houden terwijl de partijen nog geen staakt-het-vuren-overeenkomst hadden bereikt.
De Duitse DAX daalde met 1,5%, terwijl de Franse CAC 40, Stoxx Europe 600 en de Zwitserse marktindex elk 0,7% verloren. De FTSE 100 in het VK voegde 0,6% toe.
Na besprekingen tussen Rusland en Oekraïne in Turkije zei Moskou dat het de militaire operaties in de buurt van Kiev en Tsjernihiv zou verminderen maar het zette zijn opmars in Oekraïne voort, wat twijfel doet rijzen over mogelijke tekenen van vooruitgang.
Volgens de Europese Commissie daalde de indicator van het consumentenvertrouwen in de eurozone in maart van min 8,80 punten in februari tot min 18,70 punten in maart.
De laatste meting was in lijn met de flash-schatting.
De economische barometer van het KOF Swiss Economic Institute zakte in maart net onder het langetermijngemiddelde van 100 omdat het herstel van de COVID-19-impact nu wordt geconfronteerd met tegenslag door het conflict tussen Rusland en Oekraïne.
De detailhandelsprijzen in het VK stegen in maart met 2,1% op jaarbasis na een stijging van 1,8% in februari meldde Reuters daarbij verwijzend naar een onderzoek van het British Retail Consortium. De laatste lezing markeerde de sterkste stijging van de grote Britse retailers sinds september 2011.
Op het zakelijke front stegen de aandelen van Telecom Italia (TIT.MI) met 6,6% nadat CVC de activa van de dienstentak van Telecom Italia had gewaardeerd op 6 miljard euro ($ 6,68 miljard) nadat het overnamebedrijf een niet-bindend bod had gedaan op de dochteronderneming van het Italiaanse telecombedrijf Dat meldt Reuters daarbij verwijzend naar het Italiaanse dagblad La Stampa.

Reactie plaatsen
Reacties